Dag 18 : Van Namibië naar Botswana
Vandaag zou een lange reisdag worden, en dat werd het....
Bettina rondde vandaag de kaap van de zestig.
Deze morgen bij het ontbijt werd er eerst door de medereizigers gezongen en daarna door het personeel...Leuke attentie op vakantie...
Daarna de bagage in de truck geladen en om iets vóór half acht waren we weer de weg op.
Na een tweetal uren rijden maakten we een stop om proviand en drank in te doen en om onze laatste Namibische dollars te spenderen.
Daarna was het nog een half uurtje rijden door een nationaal park in Namibië tot bij de grens.
In dat park zagen we nog een aantal springbokjes en een giraf en olifant staken in de verte de weg over.
Eerst moesten we ons nog laten uitstempelen in Namibië, wat vlot ging, vervolgens moesten we 150 meter door niemandsland, om vervolgens een papiertje in te vullen om Botswana binnen te mogen, en na het nodige rode stempeltje mochten we Botswana binnen.
De wegen in Namibië waren stukken beter dan de eerste kennismaking met deze in Botswana.
Asfaltwegen, maar geregeld met serieuze gaten er in, plots geen asfalt meer...
Het ging niet verbazend goed vooruit.
Er waren wel veel dieren te zien langs de wegkant, geen wilde dieren deze keer, wel veel ezeltjes, geitjes en koeien, allemaal grazend langs de weg...
Blijkbaar is er een regel die stelt dat dieren vrij mogen grazen langs de wegkant tot zonsondergang, en als een chauffeur een dier doodrijdt tussen zonsopgang en zonsondergang, dan moet hij het dier vergoeden aan de eigenaar, maar 's avonds moeten de dieren worden binnen gehaald, want als er 's avonds een dier wordt aangereden dan moet de eigenaar van het dier de schade aan het voertuig betalen en is het verlies van het dier voor hem.
Er was geregeld wat te zien,, en de weg verbeterde, gelukkig voor ons én voor onze chauffeur.
We hebben vandaag ruim 600 kilometer overbrugd over bumpy African roads en het was na 19 uur, het was reeds goed donker, toen we na 11 en een half uur rijden, aankwamen bij het Cresta Maun hotel, iets voorbij Maun, een grote stad in Botswana en "poort" tot de Okavango-delta.
Morgen is er een uitstap voorzien, eerst 2 en een half uur jeep, dan anderhalf uur in een uitgeholde boomstam en terug en dan weer twee en een half uur terug.
Weer supervroeg opstaan, en we hebben beslist om er morgen de brui aan te geven en een dagje vakantie te nemen.
We vieren de verjaardag van Bettina morgen met ons beidjes en morgenavond toasten we met de reisbende.
Iedereen was deze avond afgepeigerd, na het inchecken de bagage naar de kamer gebracht en dan nog een lekker buffet genoten.
Iedereen is vroeg naar bed, wij maken het ook niet te laat, maar morgen moeten we er eens niet vroeg uit.
Morgen volgt er geen verslag, ik geef het nu al mee : uitslapen, ontbijten, zwembad testen, misschien even rondkuieren, iets lichts eten, verjaardagsdrink, avondeten en tussendoor genieten van een vrije dag, en 's avonds foto's kijken van wat we hadden kunnen zien.
De volgende dagen hebben we nog minstens één game drive gepland in Chobe National Park.
Geniet van jullie weekend, wij van het onze...
Groeten uit Botswana
Raymond:24 mei 2025Prficiat met je verjaardag
Gerd Moonen:24 mei 2025Wreed bedankt...
De boodt:24 mei 2025Mooi.